For jobbsøker / medarbeider


Slik jobber vi

 

Alle oppdrag i rekrutterings- og bemanningsbyrået Personal Partner starter med en grundig kartlegging av den stillingen vi skal rekruttere til. Kartleggingen omfatter innhenting av informasjon om vår kundes visjoner, verdier, organisasjon, mål og strategier, samt en detaljert kravspesifikasjon for den enkelte stilling. På bakgrunn av denne informasjonen velger vi i fellesskap hvilken rekrutteringsmetodikk og hvilke kilder som bør benyttes for å finne riktige kandidater.

Alle våre rådgivere i Personal Partner har selv erfaring som ledere og har solgt enten produkter, tjenester eller budskap med suksess over tid. De fleste har en universitets- eller høyskoleutdannelse i ryggen.

Første gang vi møtes ønsker vi i Personal Partner å bli bedre kjent med deg, og gi deg muligheten til å presentere deg, din bakgrunn og motivasjon. Etter det første møtet, som vi normalt gjennomfører med mange søkere, vil vi velge et mindre antall som inviteres til en mer omfattende intervjurunde.

Våre dybdeintervjuer baserer seg stort sett alltid på at du gjennomfører en eller flere tester. Alle tester vi benytter er solid faglig dokumentert, de fleste er sertifisert av DNV etter ISO norm. Rådgiverne i rekrutterings- og bemanningsbyrået Personal Partner er sertifiserte testbrukere. Dine testresultater blir alltid gjennomgått med deg. 1 – 3 kandidater inviteres deretter til et personlig møte med kunden. Kandidaten som vår kunde ønsker å gi et tilbud til, referansekontrolleres grundig. Før vi kontakter dine referanser ber vi om din godkjennelse.

 

Les mer om Personal Partners tjenester.

Les mer om Personal Partners referanser.

Kartlegger stillingen Personal Partner